Ιόλη

Κανέναν δεν ξεχνώ. Ούτε τους ζωντανούς, ούτε τους πεθαμένους. Τον παππού σου, τον Παντελή, τη γιαγιά Ιόλη… Όλοι τους κάτι μου έδωκαν, κάτι μου πήραν… Μα μη γελιέσαι κόρη μου… Αν γραφότανε ποτές ένα βιβλίο για τη δική μου ζωή, ένα τίτλο θα είχε, έναν και μόνο. Μια λέξη μοναχά: Ιόλη.

Μέση βαθμολογία (Bookia.gr) Σε αριθμούς Σύνολο σχολιασμών
4.7/5 54
96%  των αναγνωστών θα το πρότεινε σε φίλο-η του!

Ιόλη, Μαρία ΤζιρίταΌλη της η ζωή πέρασε μπροστά από τα μάτια της τη νύχτα εκείνη. Σε κάθε στιγμή της ζωής της, σημαντική κι ασήμαντη, η γιαγιά της ήταν εκεί. Και τότε η Ιόλη συνειδητοποίησε ότι σε όποια εικόνα κι αν έβλεπε τον εαυτό της, σε κάθε ηλικιακή της φάση, είχε γύρω της δυο τεράστιες φτερούγες που την έκαναν να νιώθει σιγουριά και ζεστασιά. Ναι, ήταν φτερούγες, δεν έκανε λάθος. Λευκές απαλές φτερούγες, σαν αυτές που έχουν οι άγγελοι.

Θέλω να το διαβάσω (αγορά)
Κριτικές για το βιβλίο στο Bookia.gr
Κριτικές για το βιβλίο στο Psichogios.gr

Θέλω να γράψω και τη δική μου κριτική
Απόσπασμα από το βιβλίο

Πώς το ’κανε αυτό το θαύμα η γυναίκα αυτή; Ένα κορίτσι που δεν είπε ποτέ τη λέξη «μαμά», να μη νιώσει την έλλειψη της σε όλη της τη ζωή; Πόσο μοναδικός, πόσο ιδιαίτερος άνθρωπος ήταν η κυρ Αγγέλω; Όσες ζωές και να ζούσε μαζί της η Ιόλη, ποτέ δε θα της έφταναν. Κι όσα ευχαριστώ και να της έλεγε, ποτέ δε θα ήταν αρκετά.

Πόσα πολλά θα είχα να διηγηθώ για τη δική μου κυρ’ Αγγέλω, που πάντα φώναζα “γιαγιά”… Προσπάθησα σ’ αυτό το βιβλίο, μέσα από τη μυθοπλασία ν’ αποτυπώσω τον χαρακτήρα της και την προσωπικότητά της, έτσι όπως εγώ την ένιωσα. Ας μη με παρεξηγήσουν οι δικοί της άνθρωποι που τώρα διαβάζουν αυτές τις γραμμές, μα αισθάνομαι πως εγώ με τη γιαγιά αναπτύξαμε μια σχέση μοναδική και πολύ ιδιαίτερη και κανείς άλλος δεν κατάφερε να τη δει ποτέ με τα δικά μου μάτια…” διαβάστε περισσότερα…

Μαρία Τζιρίτα

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 19/02/2015
Σελίδες : 368
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 21η
Ανατύπωση :
Ημ. Tελ. Ανατ.: 10/2015
ISBN: 978-618-01-1019-7
ISBN Ebook: 978-618-01-1020-3
Σχήμα: 14 x 21 cm
Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Μορφή ebook : ePUB